Vloerverwarming infrezen in bestaande vloer

Om een conventionele vloerverwarming aan te leggen die verwarmt d.m.v. verwarmd water, zal de vloer gefreesd moeten worden. De vloerverwarming infrezen is een populaire techniek die speciaal is ontworpen voor dit doel, aangezien de leidingen verzonken in de vloer moeten komen te liggen. Wat zijn nu precies de voordelen en aandachtspunten?

Voordelen van frezen

Het infrezen van vloerverwarming biedt verschillende voordelen voor bestaande huizen. Allereerst hoeft de vloer niet verhoogd te worden, dus volgen er geen grote aanpassingen aan deuren, drempels of trapopgangen. Daarnaast zorgt de gelijkmatige warmteverdeling van vloerverwarming voor een zeer efficiënte warmteverspreiding door de hele woning.

Infrezen in bestaande vloer

Bij vloerverwarming infrezen worden sleuven in de bestaande vloer gefreesd waarin de verwarmingsbuizen worden geplaatst. Dit omvat een proces waarbij precisie is vereist en natuurlijk kunde en vakmanschap. Schakel dus een echte vakman in die gecertificeerd is binnen zijn vakgebied om er zeker van te zijn dat deze klus naar behoren wordt uitgevoerd, zodat de sleuven op de juiste diepte en afstand van elkaar worden gefreesd.

Geschiktheid van de bovenvloer?

Sommige vloeren zijn beter geschikt dan andere vloeren voor vloerverwarming. Praktisch iedere vloer zal natuurlijk de warmte geleiden, maar de ene vloer zorgt voor een beduidend beter resultaat dan de andere.

Vloeren die bij uitstek geschikt zijn voor vloerverwarming:

  • Stenen vloeren
  • Gietvloeren
  • Betonvloeren
  • Verlijmbare PVC vloeren

Nadelen van vloerfrezen bij oudere woningen

Hoewel vloerverwarming infrezen veel voordelen biedt, zijn er toch enkele zaken waar natuurlijk rekening mee moet worden gehouden. Bij oudere huizen kan de staat van de bestaande vloer een factor zijn. Het is belangrijk om de vloer te inspecteren op scheuren, oneffenheden of andere problemen die mogelijk moeten worden aangepakt voordat de vloerverwarming wordt aangebracht.

Kosten

De kosten van het infrezen zijn afhankelijk van de staat van de vloer en van het vloeroppervlak. Er wordt doorgaans een vierkante meter prijs gehanteerd. Het loont altijd meer dan de moeite om verschillende offertes aan te vragen.