3 tips voor een ruimtelijke woning

Ruimtelijke woningen zijn voorzien van hoge plafonds, grote open ruimtes en een overvloed aan licht. Een woning waar je bij binnenkomst direct een gevoel van ruimtelijkheid ervaart. Grote ramen zorgen voor veel daglicht en daarbij is het interieur zo ontworpen om een gevoel van openheid te behouden. De gebruikte kleuren zijn licht en luchtig, met neutrale tinten die de ruimtes groter laten lijken. De kamers zijn zorgvuldig ingericht met een minimalistische benadering en schuifdeuren op maat, waardoor er voldoende bewegingsvrijheid en ademruimte is. In deze woning zijn er geen overbodige muren die de ruimtes beperken, maar ruimtes die juist met elkaar verbonden zijn, d.m.v. van schuifdeuren die licht doorlatend zijn. Hoe creëer je dat zelf?

Hoe zorg je voor een ruimtelijk gevoel?

Een ruimtelijke woning creëer je door een minimalistisch ontwerp te hanteren. Kies voor eenvoud met strakke lijnen en weinig rommel; dat betekent dus kastruimte en mooie opbergdozen, want minimalisme zorgt voor ruimte en luchtigheid. Je kunt daarom beter overbodige meubelstukken en accessoires vermijden en kiezen voor een rustige kleurschakeringen met lichte tinten zoals wit, beige of pastelkleuren.

Optimaal gebruik van natuurlijk licht

Daarnaast moet je optimaal gebruik maken van natuurlijk daglicht om ruimtelijkheid te creëren. Plaats bijvoorbeeld grote ramen, glazen deuren en dakramen om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Kies lichtdoorlatende gordijnen, zodat het natuurlijke licht ongehinderd naar binnen kan stromen. Een goed verlichte ruimte voelt automatisch groter aan. Het is ook handig om gebruik te maken van strategisch geplaatste spiegels om het licht te weerkaatsen en de ruimte optisch te vergroten. Een ruimtelijke woning maakt optimaal gebruik van de prachtige eigenschappen van natuurlijk licht.

Schuifdeuren voor flexibele ruimtes

Dit is misschien wel een van de meest praktische oplossingen. Gebruik schuifdeuren van de IJzerwarenwinkel om ruimtes mooi te connecten en een gevoel van ruimtelijkheid te creëren. Schuifdeuren nemen minder ruimte in beslag dan traditionele deuren en bieden de mogelijkheid om kamers af te sluiten wanneer nodig, en open te stellen wanneer je meer ruimte wilt. Ze zorgen voor een vloeiende overgang tussen verschillende ruimtes. Kies uit diverse stijlen en ontwerpen, zodat je schuifdeuren kunt vinden die perfect passen bij de rest van je interieur. Met schuifdeuren optimaliseer je de beschikbare ruimte in je woning.