Een witte muur saai? Dit zijn de alternatieven voor behang of verf

3D wandpanelen: creëer je eigen muur! Foto: Isodeco.nl
3D wandpanelen: creëer je eigen muur! Foto: Isodeco.nl

Witte muren, wat doe je ermee? Allereerst hoeft één witte muur absoluut niet saai te zijn, maar kan juist een oase van rust vormen in een verder uitbundige inrichting. Maar is jouw inrichting sowieso al rustig van toon en wil je echt iets met de witte muur, zonder ingrijpende zaken als behangen en verven, lees dan even door!

Welke decoratie kies je voor witte muren?

Wat doen we met een kale, witte binnenmuur die vraagt om woondecoratie? Er zijn vele mogelijkheden, die in een simpele handomdraai te realiseren zijn. Hieronder tref je onze favorieten!

Creatief met koord

Met koord, zoals écht touw, kun je de leukste muurdecoraties maken. Populair zijn koorden omwikkeld aan een stok, waaraan je de leukste dingen kunt hangen, zoals schelpen, koordkwasten, foto’s, of simpelweg touwtjes. Of kies voor een prachtig, jute wanddoek of gehaakte doek. Het geeft de muur een rustieke, maar gelijktijdig hippe uitstraling! Je kunt zelf aan de slag, maar ook woonwinkels en tuincentra verkopen dergelijke hippe muurdecoraties!

3D wandpanelen

Veelvoorkomend zijn 3D Wandpanelen. Dit zijn panelen die d.m.v. een stevige lijmlaag te bevestigen zijn aan de muur. Je kent deze panelen vást wel, want ze zijn o.a. in houtsoorten verkrijgbaar en in natuursteensoorten, die stuk voor stuk een prachtig reliëf kennen! Het leuke is dat je echt je eigen muurdecoratie hiermee aan kunt brengen. Kies jij voor een combinatie van natuursteen met hout, zoals op de foto hieronder, of ga je voor een stuk houten wandpaneel?

Infraroodpanelen aan de muur

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar infraroodpanelen vormen praktische warmtebronnen, die overal in huis aan de muur of het plafond te bevestigen zijn. Dat het warmtepanelen zijn zie je er absoluut niet aan af: infraroodpanelen zijn in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar, van spiegel tot moderne afbeelding tot eigen afbeelding! Het lijkt dus alsof je wanddecoratie hebt geplaatst, en dat klopt ook: maar wel een mét functie! Want infraroodpanelen geven een heerlijke warmte af op het object wat zij beschijnen. Plaats hem dus op een plekje waar je veel vertoeft, en je kunt ook nog eens genieten van extra plaatselijke warmte in huis!

Groen(wand)

Een mooie, grote plant in een waanzinnige pot komt bijna nergens beter tot zijn recht dan voor een witte muur. Denk bijvoorbeeld aan de Monstera Deliciosa (de gatenplant), maar ook heel geliefd is de Kentia palm. Deze typische binnenplanten komen geweldig tot hun recht voor een verder kale, witte muur.

Maar ook een groenwand groeit in populariteit. En het mag ook kunstgroen zijn; als het maar echt lijkt! Natuurlijk hoeft niet de héle muur een groenwand te worden; kies voor een horizontale plaatsing, of kies juist voor een verticaal deel, van bijvoorbeeld 1,5 meter breedte van vloer tot plafondhoogte: wát een eyecatcher!