4 tips voor een vlotte verkoop van je woning

Heb je de stap eindelijk genomen en wil je je woning te koop gaan zetten? Dan dienen er allerlei zaken geregeld te worden, denk hierbij aan het inschakelen van een makelaar, het opruimen van je huis en andere zaken. Hieronder 4 tips voor een vlotte verkoop van je woning.

Tip 1. Huis opruimen

Allereerst dient je huis helemaal opgeruimd te zijn voordat de bezichtigingen starten. Potentiële kopers vinden het niets als ze in een rommelig huis terechtkomen waar ze eventueel interesse in hebben om aan te schaffen. Zorg er daarom voor dat het huis schoon is, opgeruimd en lekker ruikt. Je hoeft niet alles weg te halen, maar zorg er in ieder geval voor dat het opgeruimd en netjes oogt.

Tip 2. Goede makelaar in de arm nemen

Een goede makelaar is het halve werk. Als je een goede makelaar inschakelt zal deze er alles aan doen om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Vraag van tevoren of de makelaar open staat om ook bezichtigingen ’s avonds na werktijden te plannen of op een zaterdag. Uiteraard dienen er goede foto’s gemaakt te worden om het huis op het verkoopplatform Funda te kunnen plaatsen, maar dient een makelaar ook extra moeite te doen om jouw huis voor een goede prijs in de huidige markt weg te zetten. Woon je in Amersfoort? Kies dan ook voor een makelaarskantoor in Amersfoort.

Tip 3. Prijs en strategie

Bespreek samen met de makelaar wat de vraagprijs voor je woning gaat worden en wat je er minimaal voor wilt hebben. Dit geeft de makelaar de kans om bij een serieus bod snel te schakelen omdat de makelaar precies weet wat jouw uiterste prijs is. Staat je woning al langer te koop? Overweeg dan samen met de makelaar om de vraagprijs te verlagen of om investeringen aan je huis te doen om het huis alsnog voor een hogere prijs te kunnen verkopen. Bij een woning verkopen in Amersfoort bereik je eenvoudig veel potentiële kopers via Funda en via het netwerk van je makelaar.

Tip 4. Investeren

Heb je een kozijn dat houtrot bevat aan de voorkant van je huis of staan bepaalde deuren niet meer strak in de lak? Zorg dan dat je deze werkzaamheden uitvoert voordat je je woning te koop zet. Het zijn kleine investeringen die voor een potentiële koper net even een netter beeld geven van jouw woning. Zeker als je huis al voor langere tijd te koop staat is het een goed idee om te bespreken met een makelaar wat goede investeringen kunnen zijn om de kans op de verkoop van jouw woning te vergroten.