Manieren om je tv te plaatsen

Televisies zijn op verschillende manier op te hangen of neer te zetten. Foto: SvdEnt
Televisies zijn op verschillende manier op te hangen of neer te zetten. Foto: SvdEnt

Vroeger was het eigenlijk de standaard dat de tv in een wandmeubel of op een tv-kast geplaatst werd. Een tv werd eigenlijk nooit opgehangen. Tegenwoordig is het ophangen van de tv de normaalste zaak van de wereld geworden. Toch zijn er meerdere mogelijkheden om je tv op te hangen of neer te zetten. We gaan je wat inspiratie geven!

De tv beugel

Er zijn verschillende soorten tv-beugels waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er beugels waar je de tv tegen de muur aan monteert en deze op een vaste plek laat hangen. Daarnaast is een tv beugel draaibaar aanschaffen ook steeds populairder.

  • Deze kun je verschillende kanten op draaien zodat je waar je ook gaat zitten altijd een goed beeld hebt.
  • Je moet hierbij wel rekening houden met de omgeving en welke kanten je de beugel eventueel op wilt bewegen.
  • Kies de beugel erop uit dat je van bijvoorbeeld de bank, of stoel, maar ook vanuit de keuken tv kunt kijken.
  • Let er wel op dat hij vrij kan bewegen en dat de beugel lang genoeg is.
  • Voor in de slaapkamer kan het bijvoorbeeld weer perfect zijn om te kiezen voor een kantelbare muurbeugel of een tv beugel die je aan het plafond installeert.

De tv standaard

De tv standaard is ook nog niet heel bekend, maar is wel een hele mooie en chique manier van je tv neerzetten. Het is een standaard die je op de grond zet en vaak ook in hoogte kunt verstellen. Dit is ook een ideale oplossing wanneer je niet veel ruimte hebt om bijvoorbeeld een meubel neer te zetten. Een wandmeubel kan veel ruimte in beslag nemen en dit probleem is makkelijk op te lossen met een tv standaard.

Tv kast

Naast de standaard wandkast waar je de tv in kunt zetten, zijn er ook kasten waar de tv in kan verdwijnen. Met een simpele druk op de knop komt je tv dan tevoorschijn uit de kast of met een systeem omhoog. Zo kan de tv mooi weggewerkt worden en valt hij niet op in de ruimte. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor in de slaapkamer ook!