Dit zijn de 4 meubel trends van dit moment

Een make-over van je interieur is enerzijds een heerlijke bezigheid; eindelijk, je kan nieuwe meubels aanschaffen, de muren een andere kleur geven, zorgen voor mooie wandbekleding en een harmonieus geheel maken. Anderzijds is een nieuw interieur aanschaffen ook spannend, want je wilt bij de aankoop wel de allerlaatste meubeltrend in huis halen, het juiste kleurepalet samenstellen, zodat jouw interieur de komende tijd mee kan, zonder dat je het idee hebt dat het gedateerd raakt. Wat zijn de meest actuele meubeltrends van dit moment? We nemen de 4 laatst trends met je door.

1. Scandinavisch design

Scandinavisch design is al jarenlang populair en ook dit jaar is het een trend die niet meer weg te denken is. Kenmerkend voor Scandinavisch design zijn strakke lijnen, natuurlijke materialen en lichte kleuren. Denk aan licht houten meubels, minimalistische vormen en veel wit in het interieur. Deze stijl zorgt voor een rustige en frisse uitstraling in je huis. Wil je jouw interieur een Scandinavische touch geven? Kijk dan eens bij woonwinkel Leeuwarden voor inspiratie.

2. Vintage en retro

Een andere trend die we steeds vaker zien is vintage en retro. Oude meubels en accessoires krijgen een nieuw leven in moderne interieurs. Denk aan een jaren ’70 dressoir, een retro fauteuil of een vintage kast. Door oude meubels te combineren met nieuwe items creëer je een unieke en persoonlijke sfeer in huis. Ben je op zoek naar vintage meubels? Breng dan een bezoekje aan de Meubelboulevard Surhuisterveen en laat je verrassen door het diverse aanbod.

3. Duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die steeds belangrijker wordt in de meubelindustrie. Steeds meer mensen zijn op zoek naar meubels die op een verantwoorde manier geproduceerd zijn en gemaakt zijn van duurzame materialen. Denk aan meubels van gerecycled hout, bamboe of duurzaam geproduceerd leer. Ook het hergebruiken van oude meubels past binnen deze trend. Door te kiezen voor duurzame meubels draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar heb je ook unieke en kwalitatief goede meubels in huis.

4. Botanisch en groen

Een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt, is de botanische stijl. Planten spelen hierbij een grote rol in het interieur. Door het toevoegen van veel groen creëer je een natuurlijke en frisse uitstraling in huis. Denk aan grote kamerplanten, hangplanten en kleine cactussen. Ook accessoires met bladmotieven en bloemenprints passen goed binnen deze trend. Combineer groene planten met natuurlijke materialen zoals hout en rotan voor een harmonieus geheel. Breng een bezoek aan een woonwinkel in Leeuwarden voor inspiratie op het gebied van botanisch wonen.