Welke salontafel past bij mij?

De keuze voor “de juiste” salontafel kan nog best lastig zijn. Want waar let je op? Maar ook: wat vind je nu zelf écht mooi? Veel mensen zijn al snel geneigd een salontafel naar de laatste trend te kiezen, waardoor zij om de 2 jaar van salontafel wisselen. Wil jij dit niet, lees dan onze tips door. 

Kekke Metalen Salontafel. Foto: Furnea
Kekke Metalen Salontafel. Foto: Furnea

Hoe kies ik een salontafel die bij mij past?

De keuze voor een salontafel is een praktische en gevoelsmatige beslissing. Laten we verder kijken aan de hand van welke punten je de beste salontafel kunt uitzoeken.

1.) Eenheid creëren

Soms is de keuze helemaal niet zo lastig; ga je naar een mooie hippe meubelzaak, zoals bijvoorbeeld een Trendhopper, of een Furnea, dan kun je soms uit één serie diverse meubelen kiezen: wandmeubel, dressoir, eettafel en salontafel komen dan allemaal uit dezelfde lijn. Deze eenheid kan een bijzonder fraaie harmonie uitstralen; je interieur klopt en is af.

2.) Materialen laten terugkeren

Zijn er specifieke details terug te vinden in jouw interieur, zoals metalen gedeeltes in het onderstel van  banken of stoelen, hoogglans goudafwerkingen in de lampen, of een bepaald houtsoort, dan kun je dit laten terugkeren in je salontafel. De salontafel benadrukt en versterkt hiermee de details die in je interieur te vinden zijn, wat zorgt voor een prachtige eenheid.

3.) Praktisch, of trendy?

Zoals we allemaal wel weten zijn kleine, gegroepeerde saltontafels hartstikke hip en modern. Ze zijn vaak laag, zoals krukjes, en kennen onderling hoogte verschillen zodat ze één geheel vormen. Een set van dergelijke salontafels misstaat eigenlijk nergens. Maar hoe praktisch zijn zij in de praktijk? Zeker in het geval van huisdieren (honden), zijn dergelijke salontafels niet bepaald praktisch: neem dit mee in je beslissing.

4.) Past de salontafel bij jouw manier van leven?

Let er op bij de keuze van een salontafel of deze niet alleen past bij jouw interieur, maar ook bij jouw lifestyle. Ontvang je vaak visite en komt er van alles op tafel, dan zijn kleine, lage salontafels niet de meest handige keuze. Wees je er van bewust dat hoe groter de groep visite is, des te sneller een krukje per ongeluk omgestoten kan worden.

Je kunt natuurlijk kiezen voor zowel een grotere áls kleinere salontafel. De grotere plaats je centraal en de kleine tafeltjes of krukjes plaats je aan de zijkant. 

5.) Ruime salontafels, hier let je op

Salontafels met een ruim tafelblad ogen heerlijk riant. Niet voor niets zijn hotellobby’s meestal voorzien van ruime salontafels. Zorg ervoor dat er aan weerszijde van de salontafel minimaal 50 cm. afstand gehouden kan worden, anders oogt de salontafel te pompeus bij de rest van je meubilair. Hij mag nooit uitsteken, maar moet binnen de afstand van je bank blijven.

Matchende eettafels

Je geeft je interieur een extra boost door een matchende eettafel uit te zoeken. Wist je dat uitschuifbare eettafels een absolute trend vormen op dit moment? Zoals mooi te zien is bij de uitschuifbare eettafel van Furnea. Het uitschuifbare systeem was lang geleden, in de jaren 60 en 70, bon ton en vormt nu opnieuw een trend.