Zonnepanelen: wat is de beste hellingshoek?

Het installeren van zonnepanelen is absoluut vakwerk. Je hebt te maken met het aantal zonnepanelen dat je wilt plaatsen, waar je ze moet plaatsen en wat de beste hoek voor de plaatsing is. Want de beste hellingshoek levert je natuurlijk de grootste besparing op omdat je meer energie kunt opwekken. Daarom zochten wij uit wat je kunt doen om de opbrengst van je zonnepanelen te verhogen, verbeteren en optimaliseren.

Het investeren in zonnepanelen is best spannend. Waarbij je vaak als doel hebt om deze zo snel mogelijk weer terug te verdienen. De beste hellingshoek is hiervoor echt heel belangrijk. Laat je adviseren op Zonnepanelen.net. Dé online adviseur op het gebied van zonnepanelen.

De ideale hellingshoek voor zonnepanelen

Dat zonnepanelen meer zullen opleveren als ze op een goede manier worden geplaatst is natuurlijk niet heel nieuw. Als je ze namelijk in een perfecte hoek zet zullen ze meer en langer energie opleveren. Een expert kan je helpen om deze hoek te bepalen en uiteindelijk ook te bereiken. Dit kan met de verschillende hulpmiddelen die er zijn. Maar ga er vanuit dat de ideale hellingshoek 30 tot 35 graden is op een schuin dak. Op een plat dak is berekend dat 36 graden de beste hoek vormt. Vanaf 15 graden is de hoek acceptabel, maar nog niet ideaal. Boven de 55 graden is niet aan te bevelen voor het juiste rendement.

De hoek is overigens belangrijker dan de meeste mensen denken. Omdat je met de juiste hoek voor een langere tijd in het jaar meer zon kan bereiken. Daarmee heb je dus ook veel meer opbrengsten. Om de zonnepanelen in de juiste hoek te plaatsen zijn hulpmiddelen en beugels beschikbaar. Deze kunnen gedurende het jaar ook nog verder worden afgesteld.

De beste plek voor zonnepanelen

Lang niet elke plek is even geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en het krijgen van een optimale opbrengst. Omdat de zon er niet vol op kan komen of omdat de hoek die goed is om veel energie op te leveren niet bereikt kan worden. Het aantal zonnepanelen die je nodig hebt Hoeveel zonnepanelen je kiest is afhankelijk van het huishouden dat je hebt. Soms heb je er meer nodig en soms heb je gewoon beperkte ruimte. Door een goede berekening die op jou persoonlijke situatie gebaseerd is kan dit helemaal bepaald worden. Waardoor je echt kunt profiteren van een goede opbrengst en de zonnepanelen (investering) snel hebt terugverdiend. Waarna het echte verdienen kan beginnen