5 tips om te slapen als een roos

Slecht slapen is niet goed voor je gezondheid. Het kan zijn dat je slecht slaapt omdat je zorgen hebt. Ook kan het zijn dat je bed niet comfortabel ligt en je niet de juiste slaaphouding kunt vinden. Andere factoren kunnen er ook voor zorgen dat je niet goed slaapt ´s nachts. Zorg ervoor dat je slaapkamer  ’s nachts goed donker is, zodat je niet wakker wordt van het licht in de ochtend. Heb je moeite om ´s avonds in slaap te vallen? Dan is het verstandig om niet te veel cafeïne te drinken overdag.

Zeker tegen het einde van de middag of in de avond is het niet verstandig om nog cafeïne te drinken. Ook kun je een uur voordat je gaat slapen alle schermen uitzetten. Kijk dus geen tv en ga niet op je telefoon zitten voor bedtijd. Wanneer je slecht slaapt door je matras, kan het tijd zijn om diverse matrassen te testen om zo een fijn matras aan te schaffen. Zo kun je weer slapen als een roos.

Een vast ritme zorgt voor een goede nachtrust

Wanneer je iedere avond op een ander tijdstip naar bed gaat, kan het soms lastig zijn om ’s nachts in slaap te vallen. Je lichaam heeft geen ritme. Wil je iedere nacht gemiddeld 7 á 8 uur slaap pakken? Dan is het verstandig om te proberen om iedere nacht om dezelfde tijd naar bed te gaan en ook weer op dezelfde tijd wakker te worden. Zo kan je lichaam wennen aan een bepaald ritme, waardoor het makkelijker wordt om ’s avonds in slaap te vallen. Dit, in combinatie met een prettig matras en een goed hoofdkussen, zorgt ervoor dat jij meer uurtjes kunt doorbrengen in je slaap. Zo word je ’s ochtends uitgerust wakker, waardoor je voldoende concentratie hebt voor de dag. Zo presteer je beter op school of op het werk.

Kies het juiste kussen voor jouw slaaphouding

Je hoofdkussen is minstens net zo belangrijk als het matras waar je ’s nachts op ligt. Door te kijken naar jouw slaaphouding, kun je hier een passend kussen bij zoeken. Sommige houden van een stevig kussen en andere weer van een wat zachter kussen. Een goed hoofdkussen zorgt voor de juiste ondersteuning van het lichaam en de nek. Hiermee wordt voor een groot deel pijn aan de nek en de rug voorkomen. Er zijn kussens speciaal ontwikkeld voor de rugslaper, de zijslaper of de buikslaper. Kijk dus welk kussen het beste bij jou past, zodat je iedere nacht heerlijk kunt slapen.